Cute & Classic logo

Velkommen

 Her finder du masser af information om perser katten.
Alle katte har stamtavler og er nogle af de sidste perser katte af gammel type - aka klassisk perser

Hvad er en Perser? Eller Paris, 1954 - 'Another cat champion'

Hvad er en Perser? Eller Paris, 1954 - 'Another cat champion'

Egentlig ville jeg bare have delt dette fine gamle foto. Skrevet lidt om hvor og hvornår - Paris, katteudstilling, 1954. Hvem katten er - Alex des Princes står der bag på pressefoto, men sandsynligvis Alek/Aleck de Princes. 

Så gik jeg og tænkte, mens jeg støvsugede - med langhårs katte er det jo en hyppig beskæftigelse! 

Over navnet - Prinsernes Alex. Over hvad perserkatten har været - og hvad den bør være. 

Foto og navn opsummerede det: en perser kat er smuk og imponerende kat. Det er en kat, som er royal i den betydning, at den har har ‘storhed’. 

Det er en kat, som en elegant parisisk dame - i hat med slør og sort kjole - kan løfte op og glæde sig over.

En imponerende kat med stor pelskrave, kraftige hoved og bygning - med tyngde og kraft. Det er en kat, som er smuk hjemme - og som man også kan se ude med vind i pelsen. 

Perser katte som Alex eksisterer desværre næsten ikke mere. De er sjældne i dag. Men de er mangfoldige i kattebøger fra før 1990 - og på gamle pressefotos og film. 

I dag ser perser katten anderledes ud. Siden midt 1980’erne er udseendet ændret radikalt. Det er et ekstremt udseende perserkatten har i dag, hvor visse racekarakteristika er blevet trukket meget skarpt op.

Det er i mine øjne ikke længere en kat, som en parisisk dame kan løfte op og vide det er en majestætisk kat. Hvor en pressefotograf kommer forbi og tager et foto, der stadig lever 62 år senere.

hvid perser kat white persian cat

Alex des Princes er navnet fra pressebureauet. Med god sandsynlighed samme kat som stamtavlen her - Alek des Princes. Det passer med årstal og nationalitet . Samme kat kan også ses i SVERAK's database, da en af hans killing er importeret til Sverige. Her er navnet Aleck des Princes. Så det er sandsynlig, at pressefotografen har stavet det på sin egen måde. 

Af de fine gamle britiske linjer - begge forældre ser ud til at være importeret til Frankrig fra England. Alex er et godt eksempel på, hvordan man i 1954 havde smukke perser katte med flot type. 

Ales des Princes
Spasmager søger nyt hjem: Cute & Classic Katrine

Spasmager søger nyt hjem: Cute & Classic Katrine

Cute & Classic Impala Baby

Cute & Classic Impala Baby