Killinger søger nye hjem

Ungkat Impala Baby søger nyt hjem med sikker ude adgang og godt kattekøkken. Impala Baby er egnet til avl. Seriøse henvendelser omkring køb til opdræt vil blive taget i betragtning.

Vil du være med til at bevare den klassiske perser?

De sidste 10 år har jeg arbejdet for at bevare den oprindelige perser kat. Sådan som perser katten typisk så ud indtil begyndelsen af 1990’erne.  Opdrættere begynder at ændre udseendet på perser katten i midt 1980’erne støttet af katte klubberne og dommere, der belønner de typede katte med præmier og titler.

Jeg startede mit opdræt fordi jeg er uenig i ændringer af perser kattens udseende - den flade profil, med høje pande og store øjne. Den pasningskrævende pels. Den lille kropsbygning.

For mig er en perser kat en stor, smuk og imponerende kat - en sødt udseende kat, med næse og snude. En sund og robust kat. En kat med pels, der er til at overskue både for kat og ejer. En kat som er en glæde i hverdagen - en kærlig og hengiven kat - et dejligt kæledyr.

Det kræver stor arbejdsindsats og investering i tid og penge at have opdræt. 
Opgaver og udgifter er mange: finde og importer katte, have de fertile katte, give killinger en god opvækst og finde ansvarlige hjem til dem. Gøre opmærksom på racens eksistens. 

Disse opgaver er for store, for mange og for omkostningstunge til én person. Derfor stopper jeg opdræt.

Men jeg har fin ungkat - Impala. 

En af de sidste hunkatte af gamle linjer i Skandinavien. I al beskedenhed findes der få af hendes slags tilbage i verden. Selv hvis man har en stor pose penge vil det være svært at finde tilsvarende andre steder - og jeg kender de fleste opdrættere, der er tilbage på verdensplan. 

Jeg har haft god reproduktion i mine linjer - alle hunkatte har født selv, og passet killinger til punkt og prikke. Store kuld (4-7 killinger). Jeg har ikke haft syge killinger. 
Undtaget én lever alle killinger jeg har solgt. Jeg har stadig mine første avlskatte - og bedsteforældre og flere oldeforældre lever stadig.

Derfor så jeg gerne at linjerne bliver bevaret og ført videre. Der er et godt grundlag at bygge videre på. Men det kræver flere mennesker til at løfte opgaven - både det praktiske og det økonomiske. 

Er der er nogle der har mod på at arbejde med at bevare den klassiske perser? Så vil jeg gerne sælge til avl. Fodervært kan evt. også komme på tale.

Det kræver at man har lyst til at bruge tid og penge på projektet. Det koster penge at have killinger, at importere nye katte og at holde de fertile katte. Specielt hankattene, da de kræver plads og faciliteter.

Jeg vil ikke have killinger igen og have det store arbejde med opvækst og at finde de rigtige killingkøbere. 

Jeg vil forsat gerne tage arbejde med at holde de fertile hankatte (men ikke alle udgifterne) og gøre opmærksom på racen. Tage arbejdet - men ikke alle omkostninger - ved import af nye avlskatte.

Vil du også gerne være med til at bevare den klassiske perser? 

  • Har du tid, plads, økonomi og hjerterum til at give kattemor og killinger de bedste rammer? 
  • Har du tiden og overskuddet til at finde de bedste hjem til killinger?
  • Vil du gerne være med til at bevare en af de ældste katteracer?
  • Tage et standpunkt for avls etik og dyre velfærd?

Skriv en e-mail med præsentation af dig selv. 

Bemærk:
Du skal have mulighed for at give hunkat sikker ude adgang. 
Der må ikke være fritløbere i husstanden - og ikke for mange andre katte/hunde.
Du vil gerne fodre med råt kød og dåsemad. 
Erfaring med kattefødsler og killingers opvækst en fordel, men ikke krav. 

Ved fodervært skal du bo i Nordsjælland eller Københavns området.

Vil du gerne være med til at bevare klassisk perser - men har ikke mulighed for ovenstående? Du kan støtte arbejde med at bevare den klassiske perser:

  • køb en kælekat - jeg har både voksne og ungkatte der søger gode hjem
  • kommenter og del (med kommentarer) på sociale medier 
  • fortæl om racen til familie, venner og bekendte 
  • hjælp med at henvise killing/katte interesserede - så voksne katte og killinger kan finde nye gode hjem 
  • hjælpe med at sprede budskabet om at det kan betale sig at købe en racekat med stamtavle hos god opdrætter. Selvom det koster mere på det korte bane, er det i mange tilfælde billigere på den lange bane.
  • fortæl om den klassiske perser til alle der kan være interesserede. Husk at en perser er en kat med stamtavle, gør folk opmærksom på at 'ægte ude stamtavle' er huskatte! 

Se alle killinger fra 2015 kuld her:

Cute & Classic Winchester

Cute & Classic Winchester

Cute & Classic Aurelius

Cute & Classic Aurelius

Seriøse interesse tilkendegivelser modtages - skriv en mail og fortæl lidt om hjem som kan tilbydes og ønsker til temperament. Mere info her.

Tidligere Cute & Classic killinger (mere her i Killing Galleri)